Můj oblíbený recept na klasické perníčky

1kg hladké mouky, 400g moučkového cukru, 10 lžic tekutého medu, 250g másla nebo hery, 5 vajec, 4 lžíce kakaa, 2 lžíce perníkového koření, 2 lžičky skořice, 2 lžičky jedlé sody

Do rozpuštěného másla vmícháme med a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. V robotu nebo elektrickým šlehačem šleháme med s máslem, s vejci a postupně přidáváme cukr, koření, jedlou sodu. Nakonec postupně přidáváme mouku, do které jsme proseli kakao. Záleží na výkonu vašeho robota nebo šlehače, já přidám jen menší část mouky a zbytek mouky zapracuji ručně. Vypracujeme si vláčné, spíš měkčí těsto. Někdy nemusíme spotřebovat ani všechnu mouku. Necháme uležet v pokojové teplotě minimálně do druhého dne. Vždy je lepší nechat uležet perníkové těsto alespoň týden a to v chladu nebo v lednici J

Perníčky hned měkké – sádlové

560g hladké mouky, 360g moučkového cukru, 100g sádla, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce medu, 3 vejce, 1 lžíce perníkového koření, 1 lžička sody. Postup je stejný jako u jiných perníčků.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.